USD/INR stagnuje, investoři čekají na projev Bowmana z Fedu

USD/INR

Datum: 24. září 2024, 04:52

  • Indická rupie zůstává stabilní během pondělní asijské seance.
  • Silné zahraniční investice a nižší ceny ropy by mohly podporovat INR.
  • Obchodníci budou sledovat údaje o důvěře spotřebitelů v USA za září a projev Bowmana z Fedu v úterý.

Indická rupie (INR) konsolidovala své zisky v pondělí poté, co v předchozí seanci dosáhla nejvyšší úrovně od poloviny července. Místní měna by mohla být podpořena nedávným snížením sazeb Federální rezervy (Fed) a silnými portfoliovými přílivy na indické trhy. Další pokles cen ropy by mohl podpořit INR, protože Indie je po Spojených státech (USA) a Číně třetím největším spotřebitelem ropy.

Tržní pohyby a očekávání Fedu

Přesto poptávka po americkém dolaru (USD) od místních ropných společností může omezit ztráty páru. Investoři čekají na údaje o důvěře spotřebitelů v USA za září, které by mohly přinést nové impulzy. Rovněž se očekává, že v úterý vystoupí guvernérka Fedu Michelle Bowmanová s projevem.

Technická analýza USD/INR

Indická rupie stagnuje během dne. Pár USD/INR si udržuje medvědí náladu na denním časovém rámci, protože se drží pod klíčovou 100denní exponenciální klouzavou hodnotou (EMA). Cesta nejmenšího odporu je směrem dolů, přičemž index relativní síly (RSI) se pohybuje v medvědí zóně kolem 33,70.

První rezistence pro USD/INR se objevuje blízko 100denní EMA na úrovni 83,68. Jakékoli pokračující nákupy nad touto úrovní by mohly vést k růstu na klíčovou rezistenci na psychologické hranici 84,00.

Na druhou stranu se úvodní podpora pro pár nachází na úrovni 83,30, což je minimum z 19. června. Další podpora se nachází na úrovni 83,00.