USD/CAD konsoliduje blízko úrovně 1,3800 před projevy představitelů Fedu

USD/CAD

• USD/CAD obchoduje v úzkém rozmezí kolem úrovně 1,3800, zatímco investoři očekávají projevy představitelů Fedu ohledně dalšího směřování úrokových sazeb.
• Očekává se, že Fed bude pokračovat v mírném snižování úrokových sazeb.
• Investoři očekávají, že Bank of Canada (BoC) opět sníží úrokové sazby s cílem podpořit růst zaměstnanosti.

USD/CAD se stabilizuje, investoři čekají na projev představitelů Fedu

Pár USD/CAD obchoduje v úzkém rozmezí kolem kulatého odporu na úrovni 1,3800 během páteční evropské seance. Loonie pár se pohybuje do strany, protože investoři čekají na projevy několika představitelů Federálního rezervního systému (Fed), kteří mají vystoupit během severoamerické seance.

Představitelé Fedu, jako je prezident Atlantské Fed Bank Raphael Bostic, prezident Minneapolis Fed Bank Neel Kashkari a guvernér Fedu Christopher Waller, by měli poskytnout nové náznaky ohledně pravděpodobného směřování úrokových sazeb ve zbytku roku.

Podle nástroje CME FedWatch ukazují data cen 30denních futures na federální fondy, že v letošním roce dojde k dalšímu poklesu úrokových sazeb o 50 bazických bodů, což naznačuje, že Fed sníží své úrokové sazby o 25 bps v listopadu a prosinci.

Očekává se mírný pokles sazeb ze strany Fedu, BoC na cestě k dalšímu snížení

Fed se zdá, že bude následovat mírný cyklus uvolňování politiky, protože nedávná data ze Spojených států (USA) za září snížila rizika ekonomického zpomalení. Mezitím kanadský dolar (CAD) zůstává obecně pod tlakem, protože se očekává, že Bank of Canada (BoC) opět sníží své úrokové sazby ve středu.

BoC již letos snížila své úrokové sazby o 75 bps na 4,25 %. Další snížení sazeb ze strany BoC je v plánu, protože tlak na ceny v Kanadě se zdá být pod kontrolou a ekonomika nefunguje na úrovni plné zaměstnanosti. Míra nezaměstnanosti v Kanadě v září klesla rychleji, než se očekávalo, na 6,6 %, ale stále je nad cílovou úrovní banky 5 %.