Zlato se vyšplhalo nad rekordní hranici $2,700 díky rostoucím vyhlídkám na globální uvolňování

Zlato

• Zlato se drží nad klíčovou úrovní $2,700 a dosáhlo nového historického maxima, protože se očekává výraznější pokles úrokových sazeb po celém světě.
• Mnoho centrálních bank je očekáváno, že sníží úrokové sazby, jakmile se inflace sníží, což podpoří investice do zlata.
• XAU/USD pokračuje v trendu růstu a jak technici rádi říkají: „trend je váš přítel“.

Zlato proráží hranici $2,700, centrální banky zrychlují cykly uvolňování

Zlato dosahuje nových maxim, když se centrální banky po celém světě zdají být připraveny zrychlit uvolňování měnové politiky. Ve čtvrtek Evropská centrální banka (ECB) snížila svou depozitní sazbu o 25 bazických bodů (bps), což bylo již druhé snížení za sebou. Analytici to považují za důležitý bod obratu v měnové politice ECB. Původně se očekávalo, že ECB bude snižovat sazby jednou za čtvrtletí, ale rychlost uvolňování se nyní zvyšuje.

Podobně Japonská centrální banka (BoJ) zvažuje své plány na zvýšení úrokových sazeb, když inflace klesla pod 2,5% cíl BoJ pro fiskální rok 2024. V důsledku toho se očekává, že BoJ bude držet sazby na super nízké úrovni 0,25%, což činí zlato atraktivnějším.

Technická analýza: Zlato proráží hranici $2,700

Zlato prolomilo psychologickou úroveň $2,700 a dosáhlo nového historického maxima. Tento nový vyšší vrchol potvrzuje vzestupný trend a naznačuje, že je pravděpodobné pokračování růstu.