USD: Solidní momentum – ING

USD

Ostrý pokles cen ropy je tento týden nejvýznamnějším příběhem na trhu. Včera izraelský premiér uvedl, že země zohledňuje obavy USA při plánování odvetného útoku na Írán. To v podstatě potvrdilo zprávy, že by Izrael měl cílit na vojenskou infrastrukturu, ale ne na ropné a jaderné zařízení Íránu. Měkký růstový příběh a určité zklamání z nedávného oznámení stimulu v Číně přispívají k podprůměrné výkonnosti ropy, poznamenává FX analytik ING Francesco Pesole.

Nadcházející maloobchodní tržby mohou vykázat solidní čísla

“Pravděpodobně existuje důvod pro stabilizaci cen ropy nyní, když byly většina zisků souvisejících s Blízkým východem smazána, a to s ohledem na přetrvávající nejistotu ohledně odvetné akce Izraele. Další pokles dolaru by pravděpodobně musel být spuštěn nějakými slabými údaji, ale americký kalendář je v současné době poměrně lehký a zítřejší maloobchodní tržby mohou vykázat solidní čísla.”

“Nadále vidíme nenulové riziko, že trhy začnou nakupovat dolary před vysoce konkurenčními americkými volbami, což by mohlo zastínit potenciální korekci sazeb USD. Časování toho je však dost nejisté. Převaha příběhu Fedu jako hnací síly, smíšená s výsledky a nepokoji na Blízkém východě, znamená, že trhy mohou obchodovat mimo sféru amerických voleb až do několika dní před hlasováním a poté vymazat nejrizikovější pozice.”

“Včera Donald Trump vystoupil na akci a diskutoval o dvou důležitých bodech pro trhy: tarify a nezávislost Fedu. Zněl obzvláště jestřábsky ohledně protekcionismu, především se zaměřil na dovoz aut do USA z Evropy a Mexika. Co se týče Fedu, uvedl, že by nezasahoval do nezávislosti Fedu, ale stejně prohlásil, že prezident by měl mít slovo o úrokových sazbách.”