EUR/USD roste nad 1,0950 před zveřejněním německé průmyslové výroby

EUR/USD

Evropská centrální banka naznačuje měkčí postoj k politice

Pár EUR/USD pokračuje v zotavení a obchoduje se kolem úrovně 1,0985 v úterý během ranních evropských obchodních hodin. Hlavní pár se mírně posunul výše kvůli oslabení amerického dolaru (USD). Nicméně, růst EUR/USD může být omezený, protože investoři očekávají menší snížení úrokových sazeb ze strany Federální rezervní banky (Fed) v listopadu.

Guvernér francouzské centrální banky Francois Villeroy de Galhau v úterý uvedl, že Evropská centrální banka (ECB) pravděpodobně sníží úrokové sazby příští týden kvůli slabému hospodářskému růstu, což zvyšuje riziko, že inflace nedosáhne cíle 2%. Tato vyjádření podporují tržní očekávání o dalším poklesu sazeb ECB o 150 bazických bodů během následujících dvanácti měsíců.

Trhy snižují sázky na agresivní snížení sazeb ze strany Fedu

Pokud jde o americký dolar, povzbudivá data z amerického trhu práce zveřejněná minulý pátek zvýšila očekávání, že Fed sníží sazby o 25 bazických bodů na svém listopadovém zasedání. Pravděpodobnost snížení sazeb Fedu o 25 bps je podle nástroje CME FedWatch Tool nyní 85 %, což je nárůst oproti 31,1 % minulý týden.

Pozornost obchodníků se nyní obrací na nadcházející projev Isabel Schnabel z ECB a zveřejnění údajů o průmyslové výrobě v Německu. Jakékoliv náznaky slabosti v největší ekonomice Evropy by mohly tlačit euro níže proti americkému dolaru.